Home > Лично, Около мен > Продължавайте да учите нещата, които не са ви интересни

Продължавайте да учите нещата, които не са ви интересни

Колко време се мина от последния ми пост? Мда, 7 месеца. Не че нещо, просто не ми се занимаваше с нищо. Беше ми писнало от работа, интернет и т.н. Преди 7 месеца напуснах Moneybookers и реших да не правя абсолютно нищо, освен да си правя кефа. Имах спестени пари, купих си още една кола, почнах да си я правя за пистата (няколко поста напред бях писал за какво става дума), пързалях се с нея и да – правих си кефа. Имам възможност още около година да не правя нищо, ама взе да ми писва, въпреки, че си чопля и по моята фирма. И така – от понеделник пак на работа (т.е. на 2 работи).

Стига толкова увод, да си дойда на мисълта. Покрай започването на новата работа трябва да занеса копие от някаква диплома. Разрових документите и се усмихнах до уши – видях си дипломата от техникума и видях няколко предмета, по които имам 3ки и 4ки. Наистина се зарадвах – спомних си думите на учителката ми по математика: “Ти така както не можеш да решаваш *** – от теб човек няма да излезне, няма да успееш в живота!”. Заместете *** с някакви там уравнения ли, логаритми ли – няма значение, така или иначе от математика не разбирам, знам само как да не ме лъжат в магазина като си купувам салам. Хм, гледам, че имам някаква 4ка по предмет, в който се изучаваше работене с Excel без помощта на F1.

Та, гледам ги тия лайна и не мога да опиша по никакъв начин колко се радвам, че не седнах да уча неща, които не са ми интересни. Не мога да опиша колко се радвам и че не се поддадох на манипулации като “от теб човек няма да излезне”, “няма да успееш в живота” и т.н. Не знам как се определя дали човек е успял или не, вероято по критериите на г-жа “няма да успееш в живота” не съм успял, няма и да успея, каквото и да значи това, но на мен си ми харесва да правя каквото ми харесва, да не се притеснявам за утрешния ден, че няма да имам пари да си сипя гориво и да разкъсам няколко чифта задни гуми, че не мога да си позволя разходка до някъде или почивка. Това не е дефиницията на успял, но така ли прави един неуспял човек?

  1. June 25th, 2012 at 17:49 | #1

    Много ми харесва как мислиш. Четох и някои от предните постове и сякаш си написал част от моите мисли. И сега съм напълно 100% съгласен с това, че няма смисъл да учим неща, които не ни интересуват. Да не би Айнщайн да го е правил? Ама той пък като е един успял…

  2. June 3rd, 2013 at 16:33 | #2

    Това което аз виждам е един човек успял да си изгради една черупка, която да го пази от външни наранявания, а вътре в себе си заключил същността си, без да се опита да я разбере.

  1. No trackbacks yet.