Home > Интернет, Лично, Около мен > Благодаря ти Интернет, благодаря ти Мо-То

Благодаря ти Интернет, благодаря ти Мо-То

Минали са по-малко от 25 дена откакто пуснах Мо-То онлайн, а резултатите са налице. Изненадващо за мен, още от първия ден телефонът ми започна да звъни с хора, желаещи софтуерна услуга.

Това беше първата ми грешка. Реших да го пусна малко преди да бъде доставен целият нужен хардуер, за да може да се индексира като хората, пък и да работя по него и да виждам промените на реална среда. Но не очаквах да ме търсят още от първия ден! По-скоро не очаквах, че някой ще ми обърне внимание от първия ден, в който пуснах сайта.
И да – само от търсения в Google! Все още не съм пускал обяви, все още не съм давал линка на никого, все още не съм споменавал по форуми за адреса и че аз стоя зад него. Мога само да кажа, че съм изненадан и доволен от случващото се. Не очаквах такъв мигновен бум.

В началото не бях свикнал и при позвъняване на телефона, вдигах с нещо подобно на “Ъъъъ, да?”. Ето и втората ми грешка. Оставих личен телефон, а не взех служебен. Голяма грешка! В момента не знам дали ми се обажда някой, който иска сайт, или такъв, който иска да му ровя по колата. Да, хем комична, хем тъпа ситуация. Ще ми бъде за урок

Грешка номер три. Мястото. Да работиш при клиента не се харесва в някои случаи. Някак си недоверчиво (или прекалено изненадано?) те приемат с разни въпросчета като “Но, но… При мен, тук, без аз да карам колата си някъде?!” По тази грешка в момента работя и очаквам скоро да има развитие по въпроса :)

Въпреки горните три “грешки”, като за първи път, съм предоволен от случващото се. Даже се замислям дали да не напусна постоянната си работа и да се отдам изцяло на хобито си. Но не, ще устискам поне още малко. Трябва да мине повече време, трябва да видя и занапред как ще вървят нещата. Мислите ми за напускането не се въртят защото съм недоволен или съм претоварен. Откакто съм само на 2та фронта се чувствам доста свободен. Причината е единствено, че хобито ми ме дърпа с две ръце. Хубаво е човек да превърне хобито си в професия, дано повече хора го изпитат!

А ето и няколко снимки на последните играчки:

  1. July 6th, 2011 at 15:01 | #1

    Браво!!! Желая успех!!!

  1. No trackbacks yet.